A nyár egyik utolsó napja

sattooo_hungary 2010.09.01. 00:50

De nem itt...:)

Furcsa módon igen jó idő van, már vártam hogy ezt írhassam: egy hétig szebb időjárás lesz, mint otthon. Az utóbbi 3 nap termése: 3 vágás, 4 égés, ugyh lesz mit gyógyítani a két szabadnapon. Amúgy azt kell mondjam, kisebb dolgoktól eltekintve, hogy elég jól érzem magam, a meló is igen jól megy. Az utóbbi 3 napban már egyedül voltam az előételen, én főztem fel a mise-t meg én is tálaltam...és elég pozitív visszajelzéseket kaptam, úgy hogy király:D

Tegnap jött el az, hogy annyira jól, ment, hogy újra éreztem, hogy mi az a "momentum", amikor mindent jókor, a lehető legjobban küldesz ki, és ez folyamatosan így megy egész műszak alatt. Ma hatalmas pörgés volt, 30 foglalás, erre vagy százan jöttek, fel se voltam ennyire készülve, úgyh kapkodhattam rendesen.

Van pár kaja amit le akartam írni, mert elég egyszerűek, de érdemes kipróbálni...

Például a legegyszerűbb, bár kicsit már megkésett a paradicsom-szőlő chutney. Igen finom, pástétomok, hideg húsok mellé. Konkrét arányokat nem tudok, úgy érzésre is működik. Barnacukrot olajban karamellé olvaszt, bele kockázott lilahagyma, majd pár perc párolás. Utána bele a kockázott paradicsom, ezután ismét párolás, amíg szirupos nem lesz, aztán mehet bele egy jó adag fehérborecet, só. A vége előtt néhány perccel felezett szőlő szemek, petrezselyem, vagy metélőhagyma és kész. Akkor jó, ha egyensúly van a sós, édes és a savanyú íz között. Jó sok ideig eláll hűtőben, ugyanis a chutney eredetileg "eltett" ez-az(gyümölcs, zöldség) volt.

Másik jó cucc a kimchee salad: ezt crab cakes (direkt nem akartam ráksütinek fordítani:D) mellé adjuk, és úgy készül, hogy a káposzta(asszem kínaikel) negyedeket gőzben (otthon vizet raksz egy másik edénybe a sütő aljára), kissé megfonnyaszt, majd kihűt. Utána torzsát ki és kis adagokra vág...majd szójaszósz, chili, chiliszósz, pirított szezámmag, újhagyma, olivaolaj keverékében kell állni hagyni. Lényeg, hogy jó sok cucc(dresszing" legyen rajta, majdhogynem lepje el.

Az uccsó kaja a kacsa-saláta, ez is távolkeleti beütésű(...amúgy nem is értem miért van az étlapon), lényeg, hogy minden összetevőt elég vékony csikokra vágunk, mondhatni julienne-re...kell beléje mangetout(ez fiatal héjas borsó), de jó szerintem az otthon kapható csomagolt csőszerű héjas borsóféleség is, piros pritamin paprika, lilahagyma, kacsacomb és valami ropogós salátaféleség. A dresszing olivaolaj, szójaszósz, kevés ecet, ső, bors...ennyi.  Egyszerű, de finom és főleg szépek a különböző színű összetevők.

Ha már eddig siikerült elolvasni, akkor azt is elmondom, hogy ma kaptam az első fizut, úgyh irány kést, meg fényképezőt venni, ki is néztem egy gépet, ha valaki épp ért hozzá, akkor hozzáértő hozzászólást örömmel elfogadok.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://enasef.blog.hu/api/trackback/id/tr172263396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gazde 2010.09.01. 13:32:22

Itton nagyon hideg van, voltunk dczni itt van Vikti is, uh jól elvoltunk :D

sattooo_hungary 2010.09.01. 17:55:34

@Gazde: Hú basszus pont tennap olvastam fészbukon, hogy dübörög a reghét...jó lenne ott lenni:D Van valami fejlődés partiügyileg?
süti beállítások módosítása