Első hónap

sattooo_hungary 2011.10.31. 00:03

Jó kis hónap volt azt megmondom...pár szóban összegezve: munka, munka, munka és munka plusz lakáskeresés, bútorvásárlás és most jön majd a költözés.

Amúgy egy átlagos nap így néz ki kb:

  • 8:00 kelés
  • 8:30 indulás
  • 8:35 megérkezés
  • kenyérdagasztás, kelesztés, sütés
  • hiányzó mise en place pótlása, ebédhez szűkséges mindennapi dolgok előkészítése, ha kell akkor fagylalt és sorbet készítés
  • 11:00-14:00 déli szervíz
  • 14:00-16:00 takarítás, ami kifogyott pótolni, aztán ha minden rendben van akkor:
  • 16:00-17:30 szünet, bár sokszor van, hogy nincs rá idő
  • 18:00 személyzeti kaja
  • 19:00-22:30 esti szervíz
  • takarítás, és...
  • valamikor 23:00 és 00:00 között haza és alvás:D

Ami kicsit segíteni fog a dolgokon, hogy a lakásom úgy 55 másodpercre van gyalog, így több esélye lesz a délutáni szünetnek.

Akartam recepteket is most már írni, de sajnos bennthagytam a mappám, viszont az alap fagylaltreceptet azért leírom, mert akinek mondjuk van fagylaltgépe, vagy elég kitartó simán kipróbálhatja...

  • 1000ml nagyon zsíros tejszín
  • 1000ml teljes tej
  • 16 tojás sárgája
  • 300g cukor
  • 150g szőlőcukor
  • 75g zsírtalanított tejpor

Szóval tej és tejszín összekever és felforral, közben tojás szétválaszt és a 16 sárgája a cukor, szőlőcukor, tejpor megy a robotgépbe maximum fokozaton vagy 10 percig, de ennyi kell kb a tejnek, hogy felforrjon. Ha minden megvan, a forró tej-tejszínt először igen lassan a tojásos mixhez ad, amit közben folyamat keverni kell, majd ha kb a tej fele már a másik edényben van a tojással, ezt visszaöntjük a tejes lábosba, de fontos a folyamatos keverés, mert a tojás kicsapódhat. Ekkor már csak annyi  a dolog, hogy a keveréket spatulával kevergetve 80fokra visszamelegítjük, majd vízfürdőben pár percig még keverve kihűtjük és ha hideg mehet a fagyigépbe, vagy a fagyasztóba de akkor fél óránként mindig át kell keverni amíg megfagy, hogy megakadályozzuk a kristályképződést. Mondjuk a fagyasztós megoldás nem tudom működik.ű-e, de majd lehet kipróbálom otthon. Ja és a legfontosabb...bármilyen ízesítés elképzelhető,legegyszerűbb a vanilia amihez 3 rúd kell, főzéskor a magok mennek a tojáshoz a rudok meg a tejbe. Amúgy mihez hő kell, mint csoki, gyümölcskrémek stb azt főzés közben, alkoholt, zúzott csokit stb a fagyigép előtt-közben adjuk hozzá. Amúgy ha minden jól megy akkor nyers alapanyagtól a kész fagyiig kb másfél-két óra kell.

Most kezdődik a fácánszezon is, az első lövésből egyből sikerült is vagy 50-et beszerezni, ugyh volt kopasztás, meg minden és a novemberi menünk már szerepelnek is.

 Az én szekcióm

 Kenyerek utókelesztés előtt

Egyébként két ünnep között és Január 1-től 18ig zárva vagyunk, úgyhogy azt eszeltem ki, hogy valamelyik nap, lehet holnap felhívom az Onyx-ot vagy a Costest, hogy a szabadságom alatt egy kis stázsra nem lennék-e jó véletlenül...na zúzok is mert holnap meló...a szabadnapomon:) utána meg költözés:D

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://enasef.blog.hu/api/trackback/id/tr893341440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása