Medvehagyma

sattooo_hungary 2011.09.25. 01:29

azaz Wild Garlic a neve az étteremnek, ahol szerdtól dolgozom.

Hát mit is mondjak, 2 rosette és Michelin ajánlós, ugyh annyira rossz nem lehet.:) A séf elég jó helyeken dolgozott, jó emberekkel (Marcus Wareing, Gordon Ramsay, Angela Hartnett stb.). Ha jól emlékszem akkor 48 terítékes az étterem és a konyha kicsit kisebb mint a mostani szobám, ami azt jelenti, hogy tényleg nagyon kicsi. Csak 2 szekció van. Hús-köret és előétel-desszert, én az utóbbin fogom időm nagy részét tölteni, ami nem is baj mer mindig is meg akartam tanulni jó kenyeret sütni meg fagyit sem csináltam még, hogy őszinte legyek.

Így van, ami a Hilton után nagy pozitív változás, hogy itt konkrétan minden frissen készül, rendelésre, a legtöbb alapanyag helyi(értsd 10-15 mérföldes körzetből), a hús a helyi hentestől jön, aki mellékállásban vadász is, és ha épp van valami jó "termés" akkor az egyből megy az étlapra nálunk, a sajtot és az összes tejterméket pedig helyi tehenészet adja.

A szálláskeresés elég problémás volt, és nem mondanám ,hogy véglegesen megoldódott, bár végül közel, kb az étteremtől 10perc sétányira fogok lakni. A ház tipikus angol "cottage" egyedül álló, tehát nem összeépített épület, valami fotós ürge a tulaj, meg van még egy lakó, aki mondjuk nem fiatal, de 72 éves... Az a jó, hogy helyi viszonylatban olcsónak számít, úgyhogy egy pár hónapra jó lesz, amúgyis akarok egy kis tartalékot félrerakni a további tervekhez. Amúgy az biztos, hogy angliában nem olcsó szobát, vagy lakást bérelni...egy akkora egyágyas szoba mint a régi otthoni szobám kb 300-350 fontnál kezdődik per hó, és a kétágyas szobák meg ott vannak, hogy 450-500 per hó minimum.

Annyi biztos, hogy holnap van az utolsó műszakom a Hiltonban, hétfő napközben költözködés, este búcsúbuli, kedden józanodás, mely végeztével ünnepélyesen áthelyezem székhelyem Nailsworth-be. Elvileg van net "a házban", úgyhogy majd tudósítok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://enasef.blog.hu/api/trackback/id/tr653254264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása