Ma letelt a második szabadnap is sajnos/szerencsére...a nagy tervem, hogy elmenjek Cheltenhambe nem jött össze, mivel tegnap reggel óta folyamat esik, illetve egyedül nem tartottam annyira poénosnak tesztelni az ismeretlen angol, vidéki tömegközlekedést. Még ha neten találtam volna valami menetrendet és nem csak az itteni szájahgyományra támaszkodva rizikózhattam volna be az elvileg 12 percenkét induló buszokat(amit azért kétlek), simán elmentem volna.
Na mind1, cserébe fogtam magam és főztem egy gulyáslevest...ami szép magyar szóval jellemezve elég internacionálisra sikerült: volt benne angol zöldség(répa, szárzeller, fehérrépa, stb...) és gyönyörű érlelt marha, szlovák pirospaprika és magyar virtus.:D A hús minőségét ismét külön kiemelném, és el kell mondanom, hogy a boltban fellelhető legolcsóbb húst vettem meg, és az a durva hogy a 4fontba kerülő ,több mint 60 dekás hús negyede bélszín volt:D Ami ugye nem igazán alkalmas gulyásfőzésre, legalábbis nem tartom szép dolognak arra használni, úgyh abból jó kis medium-rare sztékes szendvicsek lettek barnított vajjal...:D
Annyit tanultam a dologból, hogy a szlovák paprika ízének -nemhogy az itteni boltiénak- köze sincs a rendes magyar paprika ízéhez. Másik, hogy a halványító zeller(celery) tök jó dolog, de nem olyan jó ehhez, mint a nálunk kapható zellergumó(celeriac), sőt, még a répának is kicsit más íze van...durva; először én se hittem el, de 3-4szeri kóstolás után kiderült, h tényleg. Azt meg pláne nem értem, hogy miért jó gyárilag levágni a fehérrépa végét...mondjuk tény, hogy legtöbbször nehéz megpucolni, de pl. sütve akkor jó, ha hegyes, legalábbis szerintem. Ma láttam a head chefet a bungalló előtt menetelni, aztán jól meg is kínáltam egy adaggal és bevágte, úgyh felteszem ízlett neki.
Hallottam egy jó kis angol oldalról, ahonnan igen jó áron lehet minőségi konyhai és egyéb vendéglátós cuccokat rendelni minden mennyiségben, és nagy meglepettségem miatt, illetve "éljen a kapitalizmus" jelszóval gyorsan rendeltem is magamnak hajnali fél 4kor egy sukár szakácssapkát, ami holnap meg is érkezik, hála a remélhetőleg mindig pontos FedEx-nek.:D
Ezenkívűl recepttanulás is volt ma, meg iesmi, meg a head chefet is kikérdeztem, mikortól lesz végre teljesen új menű a rosette-vadászat jegyében, és azt mondta, h jövő szerdától pár vadétellel kiegészítve. Zsír:)