Újra itt...
3 nap reggeliztetés után ma végre szabadnap...volt eredménytelen horgászat, eredményesebb sörivás, napozás stb...király nyári idő volt.
Túl sok új nem történt amúgy, ezt ellensúlyozandó leírok pár jobb receptet:
Az általam leginkább kedvelt itteni desszertek egyike a cheesecake - sajttorta egyenesen a pasrty chef csaj füzetéből:
Alap:
- 500g keksz - érdemes kísérletezni, otthon melyik a legjobb
- 175g vaj
Kekszet összetör, vajat megolvaszt és összekever, majd vékonyan szétterít egy kerek forma alján.
Krém:
- 0.5 l tejszín habbá verve
- 650 g krémsajt spatulával, vagy hasonlóval felpuhítva
- 125 g cukor
- vanilia
- Ízesítő: gyümölcspüré stb.
- 3 lap zselatin először hideg vízben felpuhítva, majd kevés melegített tejszínben feloldva. A krémhez minden összetevőt összekever majd egyenletesen rá az alapra és az egész mehet a hűtőbe pár órára. Ha öszeállt rendesen, akkor a forma szélét fel kell melegíteni, ha van akkor mondjuk gázfáklyával és úgy könnyen elválik.
A másik ilyen, egy "comfort food" és tényleg nagyon jó: a sticky toffee pudding.
100g sötétbarna cukkot összekeverünk 175 g liszttel. 125 ml zsíros tejet 1 tojást vaniliát és 50 g olvasztott vajat szintén összekeverünk. Az egészet elegyítjük, és hozzáadunk 200 g finomra vágott datolyát. A keveréket formákba rakjuk, majd mindegyiken arányosan elosztunk összesen 200g barnacukrot(rászór), 25 g vajat(darabokat rárak) és 500 ml fórró vizet(ráönt). Ebből lesz majd sütés végére a szósz. Ezután 190fok kb 14perc. Majd formából kiborít és elfogyaszt:D